PL EN

Oferta

Makrela (Scomber scombrus)

Ryba pelagiczna o mięsie szarawobiałym, doskonałym w smaku. Występuje w morzach: Północnym, Norweskim, Śródziemnym i Czarnym oraz w północnym Atlantyku. Posiada bardzo szerokie zastosowanie do produkcji konserw i do wędzenia.

 

Podobnie jak u śledzi występują fluktuacje zawartości tłuszczu, mogące ograniczać przydatność ryb do dalszego przetwórstwa.

 

Rodzaj Kraj pochodzenia Rozmiar
Cała Norwegia, Wielka Brytania, Holandia, Szkocja, Wyspy Owcze, Grenlandia 200-400g, 300-500g, 400-600g
Tusze Wyspy Owcze, Grenlandia 200g+, 250g+, 300g+

Kontakt Morex Sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 5

81-029 Gdynia

tel. +48 58 340 00 49

fax. +48 58 345 58 16

e-mail:

biuro@morex.pl